STCC tvingas flytta och komprimera årets säsong. Foto: TT

STCC-kaoset försenar säsongen: ”Vi beklagar”

Uppdaterad
Publicerad

Förseningar i produktionen av de nya elektriska tävlingsbilarna ställer till det.

Nu tvingas STCC flytta och komprimera årets säsong.

– Det är ett tufft beslut att tvingas ta, säger Micke Bern, vd för STCC i ett pressmeddelande.

STCC-säsongen kommer nu i stället att pressas ihop till september månad.

Förseningarna innebär att de nya STCC-bilarna levereras till Sverige först i augusti.

– Vi arbetar tätt tillsammans med STCC just nu för att hjälpa dem i den utmanande situationen som uppkommit på grund av förseningarna. Extraordinära situationer kräver extraordinära åtgärder och vi kommer att stödja STCC i att genomföra de tävlingar som är möjliga 2023 när de nya bilarna är levererade, säger Anna Nordkvist, Svensk bilsports generalsekreterare.

De planerade tävlingarna i Skellefteå, Gelleråsen och Helsingborg flyttas till 2024.

EPWR är det svenska företag som utvecklar och tillverkar de nya elektriska STCC-bilarna, medan det österrikiska företaget STARD ansvarar för leveransen av batterierna.

– Förseningarna är självklart långt från ideala och vi beklagar verkligen de brister som uppstått i leveranskedjan hos oss och våra underleverantörer. Vi jobbar outtröttligt för att kunna slutföra produktionen och efterföljande leverans snarast möjligt”, säger Micke Jansson, vd för EPWR.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.