Charles Leclerc var besviken efter kraschen. Istället kunde Max Verstappen vinna. Foto: Bildbyrån

Ledande Leclerc kraschade – Verstappen rycker i mästerskapet

Uppdaterad
Publicerad

Sladd, krasch, ridå.

Ferraris Charles Leclerc startade i pole position, men på det 18:e varvet flög ledaren rakt in i barriären och var ute ur racet.

Därmed kunde Max Verstappen i Red Bull ta racesegern och dryga ut sin ledning i mästerskapet ännu mer.

– NEEEEEEJ, skrek en upprörd Charles Leclerc i teamradion kort efter att ha sladdat och kraschat vid kurva elva på Circuit Paul Ricard i Frankrike.

Den 24-årige monegasken jagade viktiga poäng på söndagen i förarmästerskapet där han låg 38 poäng bakom Max Verstappen inför racehelgen. Ferrariföraren Leclerc hade ett utmärkt läge att ta ikapp några poäng med sin start i pole position, men istället växte gapet då Leclerc blev helt utan poäng.

Istället var det just Max Verstappen som övertog raceledningen, en ledning som nederländaren kunde hålla hela vägen in i mål. Med 25 poäng till in på kontot är nu Verstappens ledning uppe i 63 poäng.

Resten av podiet fylldes av tvåan Lewis Hamilton, som jubilerade med 300 Formel 1-race, samt hans Mercedeskollega George Russell.

Nästa helg väntar nytt race i form av Ungerns GP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.