Foto: TT

Vandrar i pappa Schumachers fotspår

Uppdaterad
Publicerad

Förre superstjärnan Michael Schumacher tillhörde Ferrari i tio år och skördade stora framgångar inom Formel 1.

Nu är sonen, Mick, 22, klar som reserv i förarstallet.

”Han är en Ferrari-förare. Det ska vi aldrig glömma”, säger Mattia Binotto, Ferraris stallchef, enligt BBC.

Vid Mick Schumachers födelse hade pappa Michael redan hunnit vara en del av Ferrari i tre år. Totalt blev det fem F1-titlar på en tio år lång sejour från 1996 till 2006 i teamet.

Men familjen Schumacher kan nu komma att få skriva in fler troféer till sitt namn tillsammans med Ferrari.

Mick, som kommer att vara ordinarie förare för Haas nästa säsong, ska agera reserv för Ferrari. Han är tänkt att dela på reservrollen tillsammans med Alfa Romeo-föraren Antonio Giovinazzi. Mick Schumacher ska stå redo vid elva race, medan italienaren Giovinazzi får tolv.

”Han är en Ferrari-förare. Det ska vi aldrig glömma. Han har varit en del av vår akademi och anledningen till att vi har en akademi är för att identifiera vem som kan bli nästa Ferrari-förare för framtiden”, säger stallchefen Mattia Binotto enligt BBC.

Binotto berömmer Mick Schumacher för sina insatser under sin debutsäsong för Haas.

”Om jag ser till de senaste loppen var han mycket närmare till bilarna framför även om Haas inte utvecklat bilen alls”, säger han.

KLIPP: Max Verstappen är ny världsmästare i Formel-1 efter drama (12 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.