Hamilton vann F1-dramat – lika inför avgörandet

Uppdaterad
Publicerad

Formel 1-dramat mellan Lewis Hamilton och Max Verstappen fortsätter.

Hamilton vann ett händelserikt lopp i Saudiarabien och nu är de två titelkonkurrenterna på samma poäng inför nästa helgs avgörande i Abu Dhabi.

Vid midnatt bestraffades Verstappen med ytterligare tio sekunders tidstillägg till de fem han redan fått under loppet, dock inget som påverkade resultatet i loppet.

Formel 1-loppet i Saudiarabien blev händelserikt från början till slut. Först kraschade Mick Schumacher på varv 15 och loppet stoppades. Det skulle stoppas ytterligare en gång strax efteråt när flera bilar var inblandade i en krock.

Till slut blev det en kamp om förstaplatsen mellan F1-suveränerna Lewis Hamilton och Max Verstappen. Och den blev stenhård med drygt 15 varv kvar att köra. Först försökte Hamilton på sig en omkörning men Verstappen stängde honom hårt och Hamilton var mäkta irriterad. Verstappen tilldelades ett tidsstraff på fem sekunder för att ha lämnat banan och därmed fått fördel i samband med incidenten.

– Den där killen är galen, hördes britten säga i stallradion i Viaplays sändning.

Hamilton körde på Verstappen

Varvet efter skedde en ny incident när Hamilton kolliderade med Verstappen bakifrån.

– Jag saktade ner och skulle släppa förbi honom. Han försökte köra förbi och vi nuddade varandra. Jag fattar inte riktigt vad som hände där, säger Verstappen i intervjun efter loppet.

Hamilton:

– Jag förstod inte varför han bromsade så hårt och plötsligt, och sedan körde jag på honom bakifrån. Sen körde han vidare och jag förstod inte riktigt vad som hände. Jag fick ett meddelande efteråt att han skulle släppa förbi mig, det var förvirrande, säger han.

Lika inför avgörandet

Till slut tog sig Hamilton förbi Verstappen och den regerande mästaren var först i mål med Verstappen som tvåa. Hamiltons stallkamrat Valtteri Bottas blev trea.

Därmed har både Verstappen och Hamilton 369,5 poäng inför säsongsavslutningen i Abu Dhabi nästa helg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.