Formula 1-föraren Romain Grosjean flyr ut ur den brinnande bilen. Foto: Viaplay

Otäck krasch i formel 1 – bil delades på mitten

Uppdaterad
Publicerad

Romain Grosjean kraschade svårt direkt i starten.

Bilen delades på mitten och exploderade.

Han lämnade bilen själv – men fördes med ambulans från banan.

Grosjean klarade sig dock utan frakturer.

Det var otäcka bilder direkt i starten av Bahrains GP. Romain Grosjean fastnade i kön av bilar och skulle köra förbi på insidan när han fick en touch bakifrån.

Bilen for rakt ut i säkerhetsräcket och delades på mitten precis vid bränsletanken, som exploderade och började brinna kraftigt.

– Man blir illamående av att se bilderna, det är chockande, säger den tidigare F1-föraren Marcus Ericsson i Viasats sändning.

Den biten av bilen som föraren sitter i kilades fast mitt i säkerhetsräcket.

– Det är helt otroligt, jag förstår inte hur han kommer ut därifrån, säger Ericsson.

Förd till sjukhus

Läkarbilen, som alltid kör efter bilarna i starten, var snabbt framme vid olyckan.

– Under 12 år har vi aldrig sett så mycket eld och en sådan smäll. Det tog en stund att inse vad som hände. Romain kom själv ur bilen och det är helt otroligt, säger Alan van der Merwe, förare av läkarbilen, i Viasats sändning.

På bilderna i sändningen kunde tittarna se att Grosjean hoppade ur bilen av egen kraft och bort från elden. Han fördes sedan från banan med ambulans till sjukhus, där det senare konstaterades att han klarat sig bra.

”Grosjean kommer att bli kvar på sjukhus över natten för att behandlas för de brännskador han ådrog sig på båda händerna efter incidenten på det första varvet av Bahrains Grand Prix. Alla röntgenbilder visade att Grosjean klarade sig utan frakturer”, skriver de på Instagram, där de även har lagt upp en video med Grosjean själv, där han i sjukhussängen, med båda händerna lindade, hälsar att han mår bra.

Dubbelt Red Bull på pallen

Loppet flaggades av med rödflagg direkt och startades om efter cirka en timme och tjugo minuter. De hann bara köra två varv innan Daniil Kvyat körde på Lance Stroll som snurrade, hamnade upp och ner och fick bryta.

Resten av loppet kunde genomföras utan fler incidenter. Lewis Hamilton kontrollerade från början till slut och vann före Max Verstappen och Alexander Albon.

Resultat Bahrains GP

1. Lewis Hamilton

2. Max Verstappen

3. Alexander Albon

4. Lando Norris

5. Carlos Sainz

6. Pierre Gasly

7. Daniel Ricciardo

8. Valtteri Bottas

9. Esteban Ocon

10. Charles Leclerc

11. Daniil Kvyat

12. George Russell

13. Sebastian Vettel

14. Nicholas Latifi

15. Kimi Räikkönen

16. Antonio Giovinazzi

17. Kevin Magnussen

DNF Sergio Perez

DNF Lance Stroll

DNF Romain Grosjean

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.