Jamie Chadwick vann W-series 2019. Foto: TT

Damernas racingserie körs under F1-helgerna

Uppdaterad
Publicerad

W Series, racingserien för kvinnliga förare, startar ett samarbete med formel 1. Nästa år ska åtta damlopp genomföras under F1-helger.

”När vi lovade att W Series skulle bli större och bättre i framtiden var ett partnerskap med Formel 1 vårt främsta mål. Det är inget tvivel om att nu när W Series ska köras samtidigt som och i samarbete med formel 1 kommer vi att nå ut bättre och få mycket större betydelse”, säger W Series vd Catherine Bond Muir i ett uttalande.

W Series startade 2019 då det genomfördes sju lopp med brittiskan Jamie Chadwick som vinnare av serien. I år ställdes den in på grund av coronapandemin.

– Det betyder mycket för oss att kunna välkomna W Series som partner under åtta race. Vi tycker att det är viktigt att att kunna ge alla chansen att nå den högsta nivån i vår sport. Och det är viktigt att bygga större mångfald inom sporten, säger Ross Brawn, sportchef i Formel 1.

ARKIV: Här skriver Lewis Hamilton historia – passerar Schumacher (25 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.