Jamie Chadwick Foto: TT

Chadwick tidernas första mästare i W-series

Uppdaterad
Publicerad

Jamie Chadwick skrev historia när hon i söndags vann säsongsfinalen av den nya racingserien för kvinnor, W-series. 21-åringen från England missade pallen för första gången den här säsongen men det räckte ändå för att bli mästare.

–Jag har jobbat så hårt för det här och drömt om det så länge. Det känns helt otroligt att få uppnå det här, säger Jamie.

Men Chadwick har större planer än att att vinna damerna racingserie. Hon vill tävla i Formel 1 och hon tror att drömmen blir mer realistisk i och med W-series.

–Jag är helt övertygad om att en kvinna kan tävla och vinna i Formel 1 och jag vill gå i spetsen för det. Tyvärr finns det inte tillräcklilgt många tävlingstillfällen för kvinnor och därmed är chanserna väldigt små att kunna kvala in till de ynka 20 platserna som finns inom F1.

Det finns kritiker som inte tror att det är möjligt för kvinnor att slå sig in i Formel 1 men Chadwick motiveras av tvivlarna och hoppas på att kunna visa att belackarna har fel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.