Max Verstappen vann i F1-premiären. Foto: Bildbyrån

Succépremiär för Verstappen – vann överlägset

Uppdaterad
Publicerad

Den dubble världsmästaren Max Verstappen har inlett sin jakt på en tredje totala VM-seger i formel 1 genom att för första gången ta hem Bahrains GP och därmed även säsongens första race.

Verstappen tog pole position i ett tajt kval på lördagen, och när söndagens race kom var det ingen som kunde stoppa honom. Nederländaren fick en tidig ledning som med den snabba Red Bull-bilen bara växte.

Efter de 57 varven på den knappt 5,5 kilometer långa banan stod det klart att han inleder säsongen 2023 med en seger.

Bakom suveräne Verstappen var stallkompisen Sergio Perez hyfsat ohotad på andraplatsen och Fernando Alonso, som redan på fredagens träningar visade att hans Aston Martin sitter inne på ordentlig fart, knep tredjeplatsen. Det är Alonsos 99:e pallplats i formel 1 och hans första sedan 2021.

– Det här är en underbar bil att köra, sade spanjoren i sin kommunikationsradio.

För Ferrari blev det en mindre lyckad dag. Stallet spås vara det som bäst kan utmana Red Bull i konstruktörsmästerskapen, men då måste man göra bättre ifrån sig än i Bahrain. Charles Leclerc fick bryta loppet med mot

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.