Foto: TT

Verstappen tog säsongens första pole

Uppdaterad
Publicerad

Den dubble världsmästaren Max Verstappen var snabbast av alla i kvalet till säsongens första GP, i Bahrain. På sin pappas födelsedag tog nederländaren sin 21:a pole position i karriären.

– Jag hoppas att han tittade! Jag är väldigt nöjd med att vara i pole, det är fantastiskt, säger Verstappen i Viaplays sändning.

Den första kvalomgången var ovanligt jämn, bara 1,1 sekund skiljde snabbaste tid från jumboplatsen.Men när farten trissades upp och banan blev snabbare blev även tiderna det.

Precis som många på förhand trott, var det Red Bull som visade sig vara snabbast. Verstappen körde runt den knappt 5,5 kilometer långa banan 0,13 sekunder snabbare än stallkamraten Sergio Perez.

– Jag kan inte komma ihåg ett jämnare kval, säger Perez.

Ferrari knep bägge platserna i andra startled genom Chales Leclerc och Carlos Sainz.

Trots dåliga resultat i försäsongstesterna och i helgens träningar fick Mercedesförarna George Russell och Lewis Hamilton till fina kvaltider och startar precis bakom Aston Martins Fernando Alonso, på plats sex och sju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.