Lewis Hamilton vann för åttonde gången på Silverstone. Foto: TT

Hamilton segrade – efter kraschen

Uppdaterad
Publicerad

Först orsakade han en krasch och straffades med tidstillägg.

Sedan tog Lewis Hamilton hem GP-tävlingen i Storbritannien.

– Jag tog straffet och lät ingenting komma i vägen, säger han i Viaplays sändning.

Det small direkt på första varvet på Silverstone. Lewis Hamilton försökte ta sig förbi Max Verstappen på insidan när han hakade i nederländarens bakhjul.

Verstappen kraschade in i skyddsbarriären, men kunde ta sig därifrån för egen maskin och fördes sedan till sjukhus för undersökning. Bilen tog rejält med stryk och fick fraktas därifrån.

Hamilton klarade sig helskinnad, men straffades med tio sekunders tidstillägg när loppet återupptogs.

”Lät inget komma i vägen”

Den regerande världsmästaren var illa ute, men visade klass när han passerade Charles Leclerc på det näst sista varvet och tog hem tävlingen. Hamiltons stallkamrat Valtteri Bottas blev trea.

Efteråt gav britten sin syn på kraschen.

– Jag försöker alltid anpassa hur jag kör, speciellt med Max som är en aggressiv förare. I dag var jag bredvid honom och fick inte utrymmet, men oavsett om jag håller med om straffet så tog jag det och lät inget komma i vägen för publikens njutning, den brittiska flaggan och nationalsången, säger han i Viaplays sändning.

Hyllar fansen

Det var åttonde gången som Hamilton segrade hemma på Silverstone och han höll inte igen när han firade inför de 140 000 supportrarna.

– Det här är den bästa hemmapubliken, de andra har inte det vi har. Jag är så tacksam för fansen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.