Nikola Djurjic gjorde första målet i derbyt. Foto: Bildbyrån

Hammarbys drömminuter avgjorde – guldstriden öppen

Uppdaterad
Publicerad

Tre minuter med Simon Sandberg i huvudrollen. Det avgjorde det glödheta derbyt mellan Djurgården och Hammarby.

Ytterbacken Sandberg spelade fram till både 1-0 och 2-0 i det som var perfekta minuter för Hammarby.

Dif reducerade men Hammarby lyckades trots flera chanser mot sig hålla undan.

– Fantastiskt skönt, även om vi inte spelade vår bästa fotboll, så var det så jävla viktiga poäng. Nu lever det i allra högsta grad, säger Muamer Tankovic till SVT Sport.

Slutstriden i allsvenskan blir en jämn historia. Alla neutrala: tacka Hammarby och kanske framförallt ytterbacken Simon Sandberg för det.

Doldisen i sammanhanget fanns med i förarbetet till både 1-0 och 2-0 för Hammarby, i några riktigt soliga ”Bajen”-minuter.

Först levererade han ett perfekt inlägg till Nikola Djurdjic varpå serben språngnickade in 1-0. Bara tre minuter senare lirade han vackert fram Alexander Kacaniklic till ett friläge. Där gjorde den förre landslagssvensken inga misstag, utan rullade in bollen lika vackert som Hammarby rullade ut Djurgården.

– Två fina mål, fantastiskt fina passningar av Sandberg som kliver upp och friställer Nikola och Alexander, fortsätter Tankovic.

– En väldigt, väldigt fin högerback som kan vara redo för större uppgifter, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

”Dominerar matchen”

Efter att Hammarbys Jeppe Andersen dragit på sig ett andra gult kort och blivit utvisad blev slutet en riktigt rysare. Dif:s skyttekung Mohamed Buya Turay var påpassligt framme på en retur och tryckte in reduceringen.

Serieledande Djurgården skapade sedan ett flertal lägen på slutet, men antingen räddades de av Davor Blazevic eller så var ribban i vägen.

– Tungt, det var inte det här vi ville, nu har de minskat gapet till oss men det är fortsatt upp till oss, säger Djurgårdens Astrit Ajdarevic.

– Vi tappar markering på två av målen. Bollen måste in, men det var stolpe ut idag, fortsätter han.

Allsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1 - 2

Hammarby IF logo

Hammarby IF

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 25053
Domare: Andreas Ekberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.