AIK-klacken höll upp banderoller under matchen mot Örebro. Foto: Bildbyrån

AIK:s klubbchef fördömer banderoll

Uppdaterad
Publicerad

Under matchen mellan AIK och Örebro hängdes det upp en banderoll där poliserna som sköt ihjäl förståndshandikappade Eric Torell hängdes ut.
”Gör samhället en tjänst – skjut er själva”.

Under matchen mellan AIK och Örebro på Friends arena hängde AIK:s supportrar upp en rad banderoller där man kritiserade polisens villkorstrappa med begränsning av tifo. Konflikten mellan de organiserade supporterklubbarna och ordningsmakten har varit tuff under året.

Och i andra halvlek kom det upp en banderoll där man gick till attack och hängde ut de poliser som friades för skjutningen där förståndshandikappade Eric Torell dödades.

”Beväpnade igen i samhällets tjänst. Gör samhället en tjänst – skjut er själva”, stod det på en av de kritiserade banderollerna.

AIK:s klubbchef Jens T Andersson tog direkt avstånd från det:

– I egenskap av klubbchef för AIK fotboll så skämdes jag på Friends arena när banderollerna kom upp. Det var direkt osmakligt, sa Andersson till Aftonbladet.

– Det här är direkt osmakligt, och inget som klubben AIK står bakom.

Även Sef, svensk elitfotbolls, ordförande Mats Enquist reagerade kraftfullt. På Twitter skrev han:

”Banderollerna på Norra Stå i går var långt över gränsen... LÅNGT!!! De har polisanmälts. Men vi är också djupt oroade över varför det urartat, radikaliserats och polariserats på detta vis. Den förtroendekris som råder måste vändas, annars är vi alla förlorare...”

På söndagkvällen uppgav polisen att man ska utreda de AIK-supportrar som satt upp banderollen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer