Foto: Bildbyrån

”1–1 ger knappast eko på Röda Torget”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollssveriges tyckarröster var samstämmiga efter VM-kvalpremiären hemma mot Nederländerna. Det var inte vackert, men viktigt.

”1–1 ger knappast något eko på Röda Torget, men det skänker i alla fall lite tid. Någon månad till för skadade spelare att läka ihop, för någon typ av grundspel att sätta sig och för skutan att segla lite längre ut i det okända.”

Erik Niva, Aftonbladet

VM-kval fotboll

”En stark debut för ”det nya landslaget” som nye förbundskaptenen Janne Andersson ska vara stolt över. Spelarna briljerade inte offensivt, men jobbade hårt för varandra och fick med sig en pinne i belöning.”

Anders Lindblad, Svenska Dagbladet

”Robin Olsen gav Nederländerna huvudbry och Janne Andersson arbetsro. Det var kanske inte bländande, men utan stjärnor blir det också så.”

Tomas Nilsson, Sydsvenskan

”Vi skulle aldrig överösas med svar ikväll, vi skulle bara undvika fler och mer akuta frågetecken. Vi fick en spelmässig påminnelse om att det kommer krävas fler och längre samlingar för att hitta 'samhandling', som det heter här. Vi fick samtidigt en välbehövlig dos av lojalitet mot en gemensam idé om hur samhandlingen ska fungera till slut. Och glaset, det kändes mer halvfullt än halvtomt.”

Noa Bachner, Expressen

”Att få oavgjort mot Holland i första kvalmatchen är en drömstart för Janne Anderssons lagbygge och att få se ett Sverige som faktiskt gjorde det man pratat om – jobbade ihop som ett lag – var precis vad jag och många med mig ville ha ut av den här kvällen. Det nya landslaget är här. Det är inte färdigt. Men framtiden är ljus.”

Eric Hilmersson, Göteborgsposten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet