Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen när spelarna ger sig upp mot läktarna – stort slagsmål utbryter Foto: Sportfive

Argentina vann skandalmatch efter stora slagsmål

Uppdaterad
Publicerad

Världsmästaren Argentina vann mot Brasilien med 1-0 i det sydamerikanska VM-kvalet på Maracana-stadion i Rio de Janeiro efter en skandalmatch med slagsmål på läktaren.

Se när kaoset bryter ut i klippet i toppen av artikeln.

När nationalsångerna spelades inför matchen bröt slagsmål ut mellan argentinska och brasilianska fans. De argentinska spelarna försökte lugna sina fans utan framgång.

VM-kval fotboll

– Det såg väldigt illa ut, vi såg hur de (polisen) slog folk. De gjorde samma sak för några veckor sedan i Copa Libertadores-finalen. De slog med batongerna. Spelarna hade släktingar där, vi var fokuserade på det och inte på spelet, säger Lionel Messi till Minutodecierre.

Polisen anklagade arrangören för dålig säkerhet utan barriärer mellan fansen och att det utövade våldet var nödvändigt sett till situationen.

Matchen 27 minuter försenad

Polisen slog med batonger mot framför allt argentinska fans för att försöka avbryta slagsmålen. Argentinas målvakt Emiliano Martinez sprang fram till räcket framför bortaläktaren och försökte ta sig upp för att be polisen att sluta slå. Flera argentinska spelare var framme vid läktaren.

Kaptenen Messi visade sitt lag av planen.

– Vi gjorde det eftersom det var bästa sättet vi kunde lugna ned stämningen på. Där nerifrån kunde vi inte göra mycket, vi såg hur polisen slog människor, sade Messi.

Laget återvände efter att ha tillbringat 22 minuter i omklädningsrummet och värmde upp i ett par minuter innan matchen slutligen, 27 minuter försenad, kunde blåsas i gång.

Argentinas förbundskapten: ”Inte ett farväl men måste tänka”

Efter en dryg timme kom Argentinas segermål. Efter en vänsterhörna nickade Nicolas Otamendi in 1-0 efter ett bra häng och bra tryck i nicken.

Efter matchen chockade Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni med att meddela att han har funderingar på att avgå.

– Argentina behöver en tränare som har all energi som är möjlig och som mår bra. Jag måste stoppa bollen och börja tänka, jag har mycket att tänka på under den här tiden, säger 45-åringen enligt Reuters.

SE ÄVEN: Här kommer hon undan med förbjudna tricket i turkiska derbyt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Virala målet förbluffar alla: ”Ingen förstår vad som händer” Foto: Trtsports

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet