Lionel Messi avgjorde Argentinas VM-kvalmatch mot Ecuador. Foto: Juan Ignacio Roncoroni/EPA/TT

Lionel Messi räddade pressat Argentina i VM-kvalet mot Ecuador

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi kom till undsättning och gjorde matchens enda mål när hans Argentina besegrade Ecuador i det sydamerikanska VM-kvalets första omgång.

Målet, det 104:e i landslagströjan för den 36-årige lagkaptenen, kom på en frispark i den 78:e minuten och innebar att oron släppte för den 83 000 personer starka hemmapubliken på Monumental de Nuñez Stadium i Buenos Aires.

Ecuadorianerna stod annars för en solid defensiv insats och hade fram till målet lyckats mota den argentinska offensiven på ett effektivt sätt och dessutom producerat ett par giftiga kontringar.

Men när Messi väl fick chansen fanns inte mycket att göra. Ecuadors målvakt Hernán Galíndez kunde bara se på när frisparken letade sig in tätt invid den vänstra stolpen.

VM-kval fotboll

Bad om att bli utbytt

Messi blev sedan utbytt i den 89:e minuten.

– Han bad om att bli utbytt, annars hade jag så klart inte blivit utbutt. Så vi får utvärdera senare vad det är, säger Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni, och förklarar att han inte vet om Messi kommer kunna spela mot Bolivia på tisdag:

– Ärligt talat så vet jag inte. Han bad om att bli utbytt eftersom han kände av något. Så vi får se. Vi kommer att göra medicinska tester i morgon.

Fotbolls-VM 2026 hålls i USA, Kanada och Mexiko och kommer att spelas med 48 lag i stället för dagens 32.

KLIPP: Femte raka segern för Frankrike i EM-kvalet (7 september 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kylian Mbappe gratulerar Aurelien Tchouameni efter hans mål mot Irland.

Världsmästerskapet Kvalet CONMEBOL

Argentina logo

Argentina

1 - 0

Ecuador logo

Ecuador

Mâs Monumental, Buenos Aires
Publik: 86000
Domare: Wilmar Roldán

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet