Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Lionel Messis mål samt straffavgörandet i spelaren ovan. Foto: Tim Nwachukwu/AFP/TT

Dramatiskt straffavgörande när Lionel Messi tog första titeln med Inter Miami

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi har vunnit sin första titel med Inter Miami.

Efter att argentinaren gjort ett mål under ordinarie tid gick matchen till straffar – där Messis lag var starkast.

Därmed fick de lyfta den amerikanska Ligacup-pokalen.

– Overkligt, säger målvakten Drake Callender.

Lionel Messi har fått en minst sagt fin start på sitt USA-äventyr.

36-åringen, som i vintras ledde Argentina till VM-guld, har gjort mål i samtliga sju matcher han har spelat med sitt Inter Miami, och vunnit samtliga.

Messi satte 1–0

Och i natt bärgade han sin första titel. Han satte 1–0-målet i Ligacup-finalen borta mot Nashville SC i den 23:e minuten. Messi dribblade förbi Nashville-försvaren Walker Zimmerman innan han avslutade från strax utanför straffområdet. Skottet gick upp i det vänstra krysset, förbi en chanslös Ellito Panicco i Nasvhilles mål.

I den andra halvleken kvitterade dock Nashville efter en hörna, och matchen fick till slut avgöras på straffar. Där satte en säker Messi den första straffen – och sedan väntade en rysare.

”En fantastisk ära”

Först i den elfte straffomgången avgjordes det, då Miamis målvakt Drake Callender först satte sin straff och sedan räddade straffen från Nashvilles dito Ellito Panicco.

– En fantastisk ära att få ha en avgörande roll i vår första final. Det är rätt overkligt. Väldigt känslosamt, säger Callender, enligt nyhetsbyrån AP.

Titeln var Inter Miamis första sedan klubben bildades 2018. Lionel Messi har vunnit desto fler titlar. I och med denna Ligacup-titel har han nu vunnit totalt 44 titlar i sin långa och framgångsrika karriär.

ARKIV: Ett tidigare mål av Messi i USA (7 augusti):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.