Foto: Bildbyrån/SVT/montage.

10 snabba med Nannskog inför Premier League

Uppdaterad
Publicerad

Premier League är äntligen tillbaka – och SVT Sports expert Daniel Nannskog svarar på 10 snabba frågor inför starten.

Liverpool förlorade bara en ligamatch förra säsongen, men slutade tvåa. Suveräna Manchester City tog sitt andra raka guld och en sommar senare är det dags igen.

Premier League återstartar i helgen och SVT Sports expert Daniel Nannskog har blickat in i spåkulan.

Vad har du för förväntningar på årets säsong?

Som vanligt när det gäller Premier League har jag höga förväntningar. Jag ser fram emot en kamp mellan de sex stora om de sex första platserna och har väldigt svårt att se något annat lag komma före dem i tabellen.

Vilket lag vinner Premier League?

Liverpool. Hungern blir avgörande nu när de har missat ligatiteln två år i rad.

Vilket lag blir årets utropstecken?

Jag tror att Arsenal kan bli farliga i år. Får man bara in en riktigt bra mittback kan man bli utropstecknet.

Vilket lag blir årets flopp?

Jag kan inte riktigt bestämma mig vilka av Chelsea och Manchester United som blir det. Jag kör en halvgardering och säger att ett av lagen blir årets flopp.

Vem vinner skytteligan?

Sadio Mané, som i vanlig ordning kommer få väldigt många bollar att jobba med.

Vilken spelare får sitt stora genombrott?

Callum Hudson-Odoi, Chelsea. Det är en otroligt spännande spelare. Tyvärr är han skadad just nu och kommer att missa en del av hösten, men jag tror ändå att han kan få sitt genombrott den här säsongen.

Hur går det för Brightons nye tränare Graham Potter?

Jag tror att han håller Brighton kvar i serien. Man får dock inte få någon av nyckelspelarna Shane Duffy eller Glenn Murray skadade.

VAR införs nu i Premier League – vad säger du om det?

Som alltid är jag positiv till VAR. Jag hoppas att många av barnsjukdomarna är borta efter att systemet använts i andra sammanhang ett tag nu, och att det i PL kommer att användas på ett snabbt och bra sätt.

Har du ett särskilt ”allra bästa” Premier League-minne?

Alla lördagar när jag var liten och satt och såg på tipsextra är mitt PL-minne, även om ligan då inte hette Premier League. Det var att jag satt och såg de matcherna som gjorde att jag började spela fotboll och därefter drömde om att bli proffs.

Är Premier League världens bästa liga?

Ja. Jag tycker att man visade förra året, med sina fina Europaresultat i Champions League och Europa League, att Premier League just nu är den bästa ligan i världen.

...och här synar Nannskog ”Big Six”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.