Lindelöf hårt engagerad i biljettjakten inför åttondelsfinalen Foto: Bildbyrån

Lindelöfs biljettjakt inför åttondelen: ”Vill få dit fler”

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin stoppar de svenska supportrarna från att flyga till åttondelsfinalen i Glasgow.

Då gör Victor Lindelöf sitt yttersta för att få svenskar som redan bor i Storbritannien att gå på matchen genom att själva tävla ut biljetter.

–  Jag har fått in en del förfrågningar och jag hoppas att detkommer att ticka på lite till, säger Lindelöf på dagens pressträff.

När Sverige spelade i St Petersburg mot Polen var det svenska stödet stort på läktarplats. Men på grund av pandemin och rådande restriktioner i Storbritannien, måste resande svenskar till landet inleda sitt besök med tio dagars karantän.

Detta gör det därmed omöjligt för svenska supportrar – som inte redan bor i landet – att gå på tisdagens åttondelsfinal mot Ukraina. Den svenska landslagsbacken, Victor Lindelöf, har engagerat sig i frågan och har själv tävlat ut biljetter på sociala medier till svenskar boendes i Storbritannien för att fylla läktarna i Glasgow.

Herrlandslaget i fotboll

– Det är väldigt viktigt (med publikstödet) och därför ville jag försöka göra någontingför att få dit så många som möjligt. Jag har fått in en delförfrågningar och jag hoppas att det kommer att ticka på lite tillså att vi kan försöka få dit fler. Först måste alla i laget få de biljetter de vill ha och om detsedan blir några över ska jag försöka plocka på mig alla jag kan, säger Lindelöf under lördagens pressträff.

”Pratade med ledningen”

Lindelöf fortsätter:

– Jag pratade med ledningen och frågade hur många biljetter jagskulle kunna få tag på. Får jag tillräckligt biljetter men behöverfler får jag kolla upp det. Men just nu så tror jag inte att jagkommer att behöva det.

Det är inte jättemånga biljetter som går direkt till den svenska spelartruppen att dela på, utan endast 240 stycken.

– Tyvärr har vi inte så många biljetter att jobba med. Vi hoppas attförbundet kan lösa fler på något sätt via Uefa, säger Mikael Lustig.

Köpa loss biljetter

Lindelöf fick också frågan om han skulle kunna tänka sig att köpa loss fler biljetter för egna pengar om möjligheten skulle finnas, vilket han själv menar är ett alternativ för att få fler svenskar till matchen.

– Får jag ihop tillräckligt med människor och de biljetterna tar sluthar jag inga problem med att fixa några andra om det skulle gå.

Sverige möter Ukraina i Glasgow på tisdag klockan 21.00 svensk tid.

MER FOTBOLLS-EM: Sveriges väg till åttondelsfinal (24 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet