Se Felicia Schröders mål i storsegern mot Lidköping. Foto: Bildbyrån/Aftonbladet

16-åriga Felicia Schröder låg bakom tre mål i Häckens storseger

Felicia Schröder, 16, imponerade i Häckens storseger mot Lidköping.

Jättetalangen gjorde två mål och var inblandad i ett tredje i 7–1-vinsten.

– Jag är nöjd med min insats, säger Schröder till Häckens hemsida.

Se talangens mål i spelaren ovan.

Häcken har fått en utmärkt start på svenska cupens gruppspel. Efter 3–0-segern mot Växjö gick laget segrande även i dag.

Borta mot Lidköping vann Häcken med hela 7–1. Trots likaläge efter knappt 60 minuter kunde Hisingslaget gå på knock mot slutet.

16-åringens succé

Felicia Schröder gjorde 3–1 i 75:e minuten och knappt åtta minuter senare låg hon bakom ett nytt mål när hon störde en Lidköping-back som nickade in bollen i egen kasse.

På stopptid fastställde 16-åringen slutresultatet efter att ha gjort mål på indirekt frispark.

– Det är alltid kul att kunna bidra med mål, men det är framförallt tre viktiga tre poäng som vi tar med hem till Hisingen, säger Schröder.

Resultatet innebär att Häcken toppar gruppen före Kristianstad med tre poäng, men de sistnämnda har en match mindre spelad.

Hammarby krossade AIK

I en annan grupp gick Hammarby segrande ur Stockholmsderbyt mot AIK med 4–0. Nyförvärvet Julie Blakstad gjorde sina två första mål för ”Bajen” i segern.

Segern innebär att Hammarby gör upp med Örebro om gruppsegern nästa vecka.

Se Julie Blakstads två mål i derbysegern mot AIK. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN