Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Endrick kommer att lämna Palmeiras för Real Madrid. Foto: Sebastiao Moreira/EPA/TT

16-årige Endrick klar för Real Madrid – dyraste Brasilien-försäljningen någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Det 16-årige superlöftet Endrick lämnar brasilianska Palmeiras.

Han presenterades i dag som ny Real Madrid-spelare, från 2024.

Priset uppges vara över 382 miljoner kronor.

– Den största övergången i brasiliansk fotbolls historia, säger Palmeiras ordförande Leila Pereira.

Den 16-årige anfallaren debuterades för Palmeiras A-lag så sent som i oktober. När han hoppade in i andra halvlek mot Coritiba var han 16 år, 2 månader och 16 dagar, och blev därmed klubbens yngste spelare någonsin.

Därefter har det blivit ytterligare sex matcher, och tre mål. Det första av de målen kom den 25 oktober, då han med ett mål mot Athletico Paranaense blev den brasilianska ligans näst yngste målskytt någonsin.

Kan få betala en halv miljard

Nu står det klart att han i juli 2024, då han fyller 18 år, lämnar Palmeiras för Real Madrid.

Hur mycket Real Madrid har betalat för Endrick har ingen av klubbarna bekräftat, men enligt den vanligtvis välinformerade frilansjournalisten Fabrizio Romano betalar Real i ett första läge 35 miljoner euro, vilket motsvarar drygt 382 miljoner svenska kronor. Ytterligare 12 miljoner euro (drygt 131 miljoner kronor) kan komma att utbetalas i ett senare läge.

– Vi har slutfört den största övergången i brasiliansk fotbolls historia. Real Madrids betalning är rimligt om man ser till Endricks enorma talang och motsvarar de sportsliga och ekonomiska mål som vi satte upp när förhandlingarna inleddes, säger Palmeiras ordförande Leila Pereira på klubbens hemsida.

ARKIV: Här firade Real ligatiteln i våras (30 april):

Här firar Real Madrid 35:e ligatiteln

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.