Ansu Fati. Foto: Bildbyrån

16-åring glänste på nytt för Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona har en ny offensiv stjärna i vardande. Det bevisade 16-årige Ansu Fati återigen när Barcelona besegrade Valencia med 5–2.

I slutet av augusti blev bissauguineanen klubbens yngsta målskytt genom tiderna när han gjorde mål i 2–2-matchen mot Osasuna.

Mot Valencia, fyra i ligan förra säsongen, fortsatte Fati visa att han hör hemma på den stora scenen.

Redan efter två minuter sköt han in 1–0 för Barcelona, och han var inte färdig där. Fem minuter senare stod han för förarbetet när han assisterade Frenkie de Jong till 2–0.

16-åringen fortsatte ha bud på fler mål och hade bland annat en stolpträff innan han byttes ut i den 60:e minuten. In kom den betydligt mer erfarne 32-åringen Luis Suarez som gjorde mål efter endast en minut på planen.

I och med 5–2-segern är Barcelona fyra i ligan. Man är två poäng bakom Atlético Madrid som tidigare under dagen förlorade med 0–2 mot Real Sociedad med Alexander Isak från start.

La Liga

FC Barcelona logo

FC Barcelona

5 - 2

Valencia CF logo

Valencia CF

Camp Nou, Barcelona
Publik: 81617
Domare: Jose Maria Sanchez

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.