Här slår Lucas Bergvall till med ett klassmål i U21-debuten. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

17-årige debutanten Lucas Bergvall med klassmål när U21–landslaget besegrade Moldavien

Tidig måste-match för svenska U21-landslaget.

Då besegrades Moldavien med 4-0 efter två mål av Oscar Wilhelmsson och ett klassmål av 17-årige debutanten Lucas Bergvall.

– Att Lucas nu debuterat i U21-landslaget är ett kvitto på att han redan nu klarar att prestera på hög nivå, säger förbundskapten Daniel Bäckström till SVT Sport.

Sverige åkte på en tuff smäll i kvalet till U21-EM i Slovakien 2025, när man förlorade hemma mot Nordmakedonien i början av september.

Under fredagen väntade ett Moldavien som kom med två raka förluster och de svenska spelarna var rejält revanschsugna.

För redan i den åttonde matchminuten kom 1-0 i ett regnigt och blåsigt Falkenberg. Williot Swedberg fick bollen innanför straffområdet och testade lyckan, Moldaviens målvakt räddade men släppte en retur som Oscar Wilhelmsson var först på och enkelt kunde sätta hans första U21-landslagsmål.

Svensk drömstart

2-0 kom bara tio minuter senare då ytterligare en debutmålskytt fick näta. Williot Swedbergs avslut gick hela vägen in i mål den här gången.

Trean skulle också komma. 32 minuter in i matchen kunde Oscar Wilhelmsson göra sitt andra mål i matchen när han återigen stötte in bollen från nära håll.

Moldavien fick en liten biljett in i matchen när man fick en straff tidigt i den andra halvleken, men Hammarbys målvakt Oliver Dovin räddade.

Drömdebut för Djurgårdens stortalang

I den 70e minuten fick tvåmålsskytten Oscar Wilhelmsson lämna plats för Djurgårdens 17-årige stortalang Lucas Bergvall. Och i den 89e minuten stod talangen för ett drömmål till 4-0 som också blev slutresultatet.

– Vi trycker gasen i botten från start och vinner välförtjänt. 4-0 är starkt och bra, säger förbundskaptenen Daniel Bäckström till SVT Sport.

Debut fick även 19-årige mittbacken Zinedin Smajlovic göra, Smajlovic som nyligen bytte Bosnien och Hercegovina mot Sverige.

Nu klättrar Sverige upp till en andra plats i gruppen, där Nederländerna alltjämt leder. Nästa match spelas den 17 oktober när man gästar Georgien.