17-årige domaren attackerades efter slutsignal

Uppdaterad
Publicerad

När Fredrik Eriksson blåste av fotbollsmatchen i lördags blev han attackerad bakifrån av en spelare och fick motta flera slag.

– Jag får först ett slag i ryggen sedan träffar han mig i struphuvudet och får tag om halsen och puttar mig bakåt, säger han till SVT Sport.

Händelsen skedde under lördagens match mellan Ås IF och Fåkers IK i division-5 i Jämtland/Härjedalen. När den 17-årige Fredrik Eriksson skulle blåsa av sin blott andra match som huvuddomare blev han attackerad av en spelare i Fåkers IK.

– Jag blåser av matchen och då kommer spelaren och smyger upp bakom mig och slår mig i ryggen, säger Fredrik Eriksson till SVT Sport.

Fredrik delar då ut rött kort till spelaren och flera spelare ur Fåkers lag kommer och försöker ta bort sin medspelare men han lyckas slita sig loss.

– Han slår då mig över halsen, träffar struphuvudet och får tag kring halsen och puttar mig bakåt.

Vad hann du tänka?

Jag han inte tänka något utan de var bara en chock och en rädsla, säger Fredrik Eriksson.

Spelaren i Fåkers IK är polisanmäld för misshandel och han är avstängd från fotbollen under utredningen.

Fredrik Eriksson mår efter omständigheterna bra och trots det inträffade tänker han inte lägga pipan på hyllan.

– Det har satt sina spår och det är fördjävligt att sånt här händer men jag kommer forsätta döma, säger Fredrik Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.