Peter Gwargis (i mitten) visade vägen igen. Foto: C More.

17-årige Gwargis frälste J-Södra igen: ”Jag gör det jag älskar”

Uppdaterad
Publicerad

Fjolårets allsvenska lag Jönköpings Södra klättrar i tabellen.

Matchvinnare igen? Peter Gwargis, en 17-åring med fötterna på jorden.

– Det gäller att ta chansen när den kommer, säger han till SVT Sport efter 2-1-segern över Gefle.

Peter Gwargis, 17, hämtades in från Husqvarna till Jönköpings Södra inför säsongen och för ett par veckor sedan klev han in i rampljuset.

Borta mot Norrby blev han matchhjälte efter att först ha spelat fram Alexander Jallow till 1-0 och sedan bjudit på en frisparkspärla med sin vänsterfot.

I dag åkte J-Södra, som förra året ramlade ur Allsvenskan, norrut för möte med Gefle. Trots underläge med 0-1 gick man ut i andra halvlek och vände och vann. Tvåmålsskytt? Peter Gwargis.

– Första målet var en väldigt fin uppvisning av laget som jag avslutar och vid andra målet fick vänsterfoten komma fram igen, säger han till SVT Sport.

Kanon i krysset

Gwargis tittade nämligen upp från sin position utanför straffområdet och skickade i väg en kanon i bortre krysset. Målet avgjorde matchen.

– När man är ung gäller det att ta chansen när den kommer. Många kämpar stenhårt för platsen jag har just nu, så det är bara att köra, göra sin grej och tro på sig själv. Spelar man safe och inte vågar göra något förlorar man. Jag gör det jag älskar. Mål och assist är en bonus.

Vad är du egentligen för spelartyp?

– En spelare som är skicklig och trygg med boll och bra en-mot-en. Jag känner dessutom att jag mognat och tar mer ansvar på planen nu.

”Ingen tid att slappna av”

Steget upp till Superettan har varit smidigt tack vare hur J-Södra välkomnat honom, menar Gwargis, som även spelat tre U17-landskamper för Sverige.

Fokus nu ligger på att hålla fötterna på jorden och inte sväva iväg efter succéstarten.

– Det handlar om att blockera allt utifrån. Jag har bra folk runt omkring mig som betonar att det här bara är början av säsongen och att jag måste fortsätta hålla den här nivån varje träning och match. Jag vill gå ut på planen och bidra. Det finns ingen tid att slappna av. Jag njuter av stunden i dag, sedan laddar jag om för en ny dag med nya möjligheter, säger han.

Segern innebär att J-Södra, som inledde säsongen med fyra raka förluster, tar ett stort kliv i en haltande tabell och ligger nia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.