Granqvist: ”De här matcherna kittlar lite extra”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges lagkapten Andreas Granqvist är laddad inför ”derbyt” mot Norge i morgon.

– Det är som ett derby mellan HIF och Malmö, säger han på presskonferensen.

Sverige möter Norge i den andra EM-kval-matchen i morgon. Och att det är vårt grannland i väster vi möter gör matchen extra laddad.

– Självklart betyder det lite extra för Sverige att möta Danmark och Norge. Det är roligt att spela. Det är som ett derby mellan HIF och Malmö, säger Sveriges lagkapten Andreas Granqvist på presskonferensen inför matchen.

Herrlandslaget i fotboll

– De här matcherna kittlar lite extra. Vi hade en träningsmatch för ett par år sen, men den här betyder mer. Det ska bli extra kul att spela i morgon och att göra en bra insats, fortsätter han.

Ser ni det som storebror mot lillebror?

– Vi har gjort lite bättre resultat historiskt och de ligger där vi låg förr, runt 40:e plats, säger förbundskapten Janne Andersson.

”Han får tycka vad han vill”

På Norges presskonferens inför matchen gav lagets förbundskapten Lars Lagerbäck en känga till Sverige och kallade dem för ”en sämre kopia” av sitt norska landslag. Men Janne Andersson ville inte ta del av ett ordkrig.

– Jag har ingen möjlighet att påverka vad Lasse säger. Han får tycka vad han vill. Det kan inte jag påverka.

Sverige har dragits med flera skador och avbräck i truppen. I dag tränade Albin Ekdal med truppen, medan Mikael Lustig, som klev av mot Rumänien i lördags, tränade själv. Om de båda spelarna är med i laget mot Norge är emellertid oklart.

– Det får ni se när jag presenterar laget i morgon, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet