Helsingborgs Assad Al Hamlawi jublar med Ravy Tsouka Dozi efter sitt 1-1 mål Foto: Bildbyrån

19-åring räddade poäng för Helsingborg

IFK Göteborgs efterlängtade ledning höll fram till 91:a minuten.

Då kvitterade den 19-årige inhopparen Assam Al Hamlawi för Helsingborg på Gamla Ullevi.

– Fantastiskt, jag är lite skakad, säger han till Dplay efter 1–1-matchen.

När Blåvitt tog emot gästande tabelljumbon Helsingborg var det två skadetyngda lag i desperat behov av poäng.

Giorgi Kharaishvilis ledningsmål kom redan i den 11:e matchminuten. Yttermittfältaren gjorde sju mål för Blåvitt i fjol, men i år har det inte lossnat. Den 23-årige georgiska landslagsmeriterade spelaren fick revansch från senaste snöpliga förlusten mot Djurgården där han missade en straff. Mot HIF blev han serverad med ett drömpass på djupet av Sargon Abraham. Kharaishvili var i fel vinkel men vände och fick till ett distinkt skott intill stolpen i mål.

Ovant läge

Nu var IFK Göteborg i ett, för säsongen, ovant läge. Nämligen i ledning, och det tidigt i första halvlek för första gången i årets allsvenska.

Men Al Hamlawi förstörde den.

– Det var mest instinkt. Kommer jag in så vet jag vad jag vill, säger han.

Innan matchen hade Blåvitt åtta inspelade poäng på sju omgångar och behövde tre poäng i jakten på toppen. Tabelljumbon Helsingborg vann senast mot AIK, spelade innan dess oavgjort mot Djurgården, och hoppades på en fortsatt uppåtgående trend.

Blåvitt såg ut att hålla ledningen, det var chanser och det var kontrollerat.

”Olof bestämmer”

Men i den 91:a minuten kom kvitteringen. Assad Al Hamlawi hade hoppat in enbart tio minuter tidigare och kom i skottläge och slarvade inte bort det.

– Det är väl så när man kommer in ny. Jag kan inte beskriva känslan, säger han.

Om det blir en startplats nu låter han vara osagt.