Så här såg den svenska klacken ut under fotbolls-VM 2018. Foto: Bildbyrån

3 000 svenska fans på EM-matcherna

Uppdaterad
Publicerad

Om bara några dagar kliver det svenska fotbollslandslaget in i EM.

De kommer att hejas på av 3 000 svenska fans på läktarna.

– Det kommer nog att bli betydligt bättre än vi hade förväntat oss, säger Susanne Petersson, ordförande i supporterföreningen Camp Sweden.

Ett år försenat ska fotbolls-EM inledas på fredag. När Sverige, på måndag, kliver in i mästerskapet kommer man att göra det inför en stor blågul hejarklack.

– Som jag uppfattat det är de svenska biljetterna mer eller mindre slut. De släpps lite succesivt ströbiljetter och vi räknar med ungefär 3000 svenska supportrar per match, säger Susanne Petersson, som ser fram emot ett kärt återseende.

Herrlandslaget i fotboll

– Vi fans har ju saknat livefotboll extremt mycket och spelarna har ju saknat stödet från oss på läktarna också.

Inga svenska fans utanför arenan

Under ett pandemifritt mästerskap är det vanligt att supportrar reser till värdlandet utan att gå på match. Så lär det inte bli i år.

– Det tror jag kommer vara den stora skillnaden. I år är det nog inte lika många som åker dit. I S:t Petersburg behöver man en biljett för att komma in i landet, säger Petersson.

Men om Sverige skulle gå vidare finns det chans för ännu fler att se blågult spela.

– Slutspelsbiljetterna som blev återkallade kommer att släppas igen om, eller när, Sverige går vidare. Det kommer att gå ut förköpsmail till de som hade de biljetterna.

Om Sverige tar sig vidare hoppas man att Sverige får spela i Köpenhamn eftersom tio dagars karantän gäller i Glasgow.

”Det är mycket tester”

För Camp Sweden har det varit bråda dagar med att rodda inför mästerskapet.

– Det är mycket tester, det är mycket munskydd. Det är viktigt att vi förhåller oss till de restriktioner som gäller på respektive spelort och att vi har en dialog med arrangerande städer, berättar Susanne Petersson, ordförande i supporterföreningen Camp Sweden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet