Aritz Aduriz. Foto: Bildbyrån

38-årige skyttekungen sänkte Barcelona i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Leo Messi går skadad och missade premiären mot Athletic Bilbao samtidigt som Luiz Suarez tvingades kliva av skadad redan i den första halvleken.

Då stal 38-årige Aritz Aduriz showen när han sänkte Barcelona med sin första bolltouch i matchen.

Leo Messi skadade vaden för en dryg vecka sedan och missade premiären borta mot Athletic Bilbao på San Mames stadium i Baskien.

För lagets andra stora stjärna Luiz Suarez var matchen över efter bara 37 minuter när han tvingades kliva av med en muskelskada i högra benet, något klubben bekräftade på Twitter under matchens gång.

Då var 38-årige Aritz Aduriz ofin nog att stjäla showen. Veteranen blev inbytt i den 88:e minuten och bara en dryg minut senare låg bollen i målet bakom Marc-Andre ter Stegen i katalanernas kasse.

Aduriz mötte ett inlägg på volley och slog till bollen cyklandes i luften. Målet blev avgörande och innebar att Barcelona förlorade en La Liga-premiär för första gången sedan 2008.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.