Philippe Coutinho lånas ut till Bayern München. Foto: Bildbyrån/TT

Poängtapp i premiären – men förstärkning är på väg

Uppdaterad
Publicerad

Bayern München har sprungit hem Bundesliga de sju senaste säsongerna.

Årets upplaga inleddes med blygsamma 2-2 hemma mot Hertha Berlin.

Men sitt ner i båten – förstärkning är på väg.

Bayern München brukar inleda säsongerna på bästa tänkbara sätt. De åtta senaste åren har den tyska storklubben vunnit alla sina premiärer.

Den här gången ville det sig dock inte.

Trots att Robert Lewandowski öppnade upp målkontot för säsongen 2019/2020 med två strutar, blev det bara 2-2 hemma mot fjolårets tabellelva Hertha BSC. Detta efter att gästerna vände underläge 0-1 till ledning 2-1 i den första halvleken. Lewandowski satte sedan 2-2 på straff när timmen var spelad.

Men Bayern-supportrarna kan poängförlusten till trots glädja sig över att mer stjärnglans är på väg in.

Bayern München har nämligen kommit överens med FC Barcelona om att låna brassestjärnan Philippe Coutinho kommande säsong.

– Vi kan bekräfta att det finns i princip en överenskommelse för lånet av Coutinho till Bayern och vi behöver bara avsluta avtalet, säger Barcelonas klubbchef Guillermo Amor.

Bayern har värvat skralt i sommar och bara fått in Lucas Hernandez, Benjamin Pavard, Ivan Perisic och Jann-Fiete Arp samtidigt som de tappat Mats Hummels, Rafinha, Arjen Robben, Franck Ribery och James Rodriguez.

I nästa omgång väntar Schalke 04 för Bayern München.

Bundesliga

FC Bayern München logo

FC Bayern München

2 - 2

Hertha BSC logo

Hertha BSC

Allianz Arena, München
Publik: 75000
Domare: Harm Osmers

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.