Silvio Berlusconi sålde efter 31 år som ägare Milan till ett kinesiskt konsortium. Foto: Bildbyrån.

Milan byter ägare efter 31 år

Uppdaterad
Publicerad

Silvio Berlusconio lämnar – efter många om och men – över som ägare i Milan till ett kinesiskt konsortium. Enligt den tidigare italienske premiärministerns holdingbolag Fininvest, så slutförde parterna under torsdagen köpet av klubben, som värderades till drygt sju miljarder kronor.

Det har under en längre tid förhandlats fram och tillbaka mellan Silvio Berlusconi och ett kinesiskt konsortium om den anrika Serie A-klubben. En del trodde att det skulle bli klart till vinterns transferfönster, men ingenting hände. Nu står det i stället klart att affären är klubbad.

Kinesiske affärsmannen Yonghong Li och hans Luxemburgbaserade konsortium köpte Berlusconis andel på 99,93 procent i klubben för drygt sju miljarder kronor. Det innebär att de två stora Milano-klubbarna – Milan och Inter – numera båda har kinesiska ägare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.