Zlatan Ibrahimovic drömcomeback – slog till direkt

Svenske landslagsstjärnan Zlatan Ibrahimovic, 39, var tillbaka på fotbollsplanen i dag efter drygt fyra månaders skadefrånvaro.

Milanspelaren hoppade in i 60:e minuten och satte spiken i kistan med sitt 2-0-mål.

Den snart 40-årige anfallaren Zlatan Ibrahimovic spelade sin senaste match den 9 maj, mot Juventus. Stjärnan ådrog sig då en tuff knäskada som sedan dess har hållit honom borta från spel. I dag återfanns han i Milans spelartrupp och byttes in i 60:e minuten.

Och det tog sju minuter – sedan hade han slagit till.

En nyfriserad Ibrahimovic knöt skorna när han insåg att Milan höll på att etablera ett anfall. Superstjärnan släppte snörena, hängde med i offensiven och serverades av Ante Rebic för att sedan placera in 2-0. Målet är hans första i Serie A sedan den 21 mars och innebär att han nu spräckt målnollan i 24 raka säsonger.

Övertag efter första

Dessförinnan hade Milan, i den första halvleken, satt press på Lazio och skapat några halvchanser, men det dröjde till slutminuterna av första 45 innan det hände någonting i målprotokollet.

Inför en intensivt viftande Ibrahimovic, då på bänken, stod Rafael Leao för en offensiv räd där han hittade ut till Rebic, som lättade tillbaka bollen till portugisen som kunde lägga in ledningsmålet för de rödsvarta.

Milan hade redan under den första halvleken chansen att sätta ett andra mål. Franck Kessie gick omkull i straffområdet och tilldelades en elvametersspark som han själv tog hand om – men han missade.

För Milan och Zlatans del väntar nu Liverpool i Champions League-återkomsten på tisdag.