Ada Hegerberg: ”Hade mardrömmar efter att ha varit med landslaget”. Foto: Bildbyrån

Ada Hegerberg: ”Hade mardrömmar efter att ha varit med landslaget”

Uppdaterad
Publicerad

Norge kommer till spel i VM utan storstjärnan – världens bästa fotbollsspelare – Ada Hegerberg.
Nu öppnar 23-åringen upp och berättar om de problem hon upplevde i landslaget.
– Det var tufft på så många samlingar, säger hon enligt norska VG.

Ada Hegerberg har sedan EM-slutspelet 2017 nobbat spel i det norska landslaget under ledning av svenske förbundskaptenen Martin Sjögren.

Den 23-åriga storstjärnan, till vardags i Lyon, har vid flertalet tillfällen varit öppet kritisk mot det norska förbundet sedan konflikten med landslaget blossade upp.

Med två dagar till fotbolls-VM i Frankrike startar berättar Hegerberg – som inte kommer spela mästerskapet – ytterligare detaljer om hennes tid i landslaget.

– Det var tufft på väldigt många samlingar. Jag har varit knäckt psykiskt. Det har varit en återkommande depressiv känsla och jag hade mardrömmar efter att ha varit med landslaget. Sådant ska man inte behöva ha. Om du vill komma någonstans i livet, måste du göra några val. När tanken slog mig ”jag tror jag måste sluta i landslaget...” Då rann bara allt av mig. Puuuuh. Därefter började jag sova gott igen, säger världens bästa spelare till magasinet Josimar, enligt norska VG.

Hegerberg menar också att damlandslaget åkte till EM 2017 med för dålig utrustning. 

– Vi har inte haft tillräckligt bra ledare. De har inte kompetensen, och vet inte hur man på den här nivån ska få en hel grupp med sig. Då blir det väldigt farligt för gruppen som helhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer