Ada Hegerberg berättar om närmsta tiden efter sin knäskada Foto: Bildbyrån

Ada Hegerberg: ”Jag ville inte att någon skulle veta”

Uppdaterad
Publicerad

I januari drabbades hon av en korsbandsskada – sen blev det tyst.

För Ada Hegerberg har tiden efter beskedet varit tuff.

– Jag har varit extremt sårbar, säger hon till TV2 Norge.

Hon är en av världens bästa kvinnliga fotbollsspelare, men sedan januari har hon inte spelat fotboll. I slutet av den månaden vaknade Ada Hegerberg, 24 år, upp med ett svullet knä och det konstaterades att hon skadat korsbandet.

Sedan dess har det varit tyst från den norska stjärnan.

Ville fly till Hawaii

Beskedet kom som en chock för henne och hon stängde in sig för att få tid att hämta sig. Nu delar Hegerberg med sig till TV2 Norge om tiden efter skadan.

– Det första jag tänkte när jag fick reda på att det var korsbandet var: ”Men Gud, jag vill inte att någon ska veta någonting. Tror du att vi kan åka till Hawaii och stanna där? Då säger vi ingenting till någon”, säger hon till kanalen.

”Varit extremt sårbar”

I början av februari genomgick hon en operation och påbörjade sin resa tillbaka till fotbollsplanen. Det var första gången hon opererades och den erfarenheten påverkade henne.

– Allt var bara så nytt. Jag kände mig som en liten flicka, så sårbar. Och det har jag varit också, jag har varit extremt sårbar, säger Hegerberg.

Med hjälp av bland annat två fysioterapeuter, som kommer vara med henne, under hela processen blickar hon framåt – väl medveten om vilken hennes största utmaning blir.

– Att vara utanför laget är verkligen den största utmaningen. Du känner att något tas bort från dig, att du tvingas vara utanför och att du står ensam, säger Hegerberg.

Om allt går som det ska har hon siktet på att vara tillbaka fullt ut på planen i september.

ARKIV: Hegerberg historisk – flest mål i CL (30 oktober 2019)

Ada Hegerberg

Nationalitet: Norge

Född: 1995

Klubb: Olympique Lyon

2018 var hon den första kvinna att få ta emot Ballon d'Or. Samma år vann hon både Champions League och och den franska ligan med Lyon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.