Jonathan Ring deppar efter två tappade poäng. Foto: Bildbyrån.

AFC bröt Djurgårdens segersvit

AFC Eskilstuna har inte vunnit sedan den allsvenska premiären och gick segerlösa i kväll också.

Däremot knep man en poäng efter 1-1 mot Djurgården, vars svit på fem raka vinster därmed bröts.

Djurgården jagade serieledarna Malmö FF och sjätte raka segern när man i kväll gästade AFC Eskilstuna på Tunavallen.

Förre AFC-anfallaren Mohamed Buya Turay hotade i inledningen, bland annat med en placering mot bortre stolpen, men hemmalaget var inte heller ofarliga.

Från vänster bröt Ousmane Camara inåt i banan, och efter knappa halvtimmen tvingade han Tommy Vaiho till en fin räddning via ett skott mot nättaket.

Även Gustav Jarl på andra kanten var het, inte minst när han snappade upp bollen på egen planhalva och drog i gång ett anfall som han själv avslutade – halvlekens bästa målchans som Vaiho räddade ut till hörna.

– Vi vet att vi är bra på omställningar och att det finns en chans att slå dem där. Vi gör en ganska bra första halvlek, säger Jarl till C More i paus.

Blixtrande andra halvlek

”Full fart framåt – håll tätt bakåt” dånade som vanligt från den blårandiga sektionen och andra halvlek hann knappt börja förrän Buya Turay fulländade ett lysande kombinationsspel.

Anfallaren prickade in 1-0 och firade framför fansen, men satte jublet i halsen minuten därpå. Hemmalagets Samuel Nnamani mötte en nick med pannan och plötsligt var ställningen 1-1.

En blixtrande start på andra halvlek inkluderade också en projektil från Kevin Walker och en Buya Turay som nästan petade in ett inspel från sidan.

Därefter blev Walker utbytt och in kom Astrit Ajdarevic. En känslig högerfot gav plats för en känslig vänsterfot, men Djurgården lyckades inte luckra upp AFC.

Lagen turades om att skapa chanser – och i den första av fem övertidsminuter bredsidade Buya Turay bollen över ribban trots en meters avstånd och öppet mål.

Slutresultatet 1-1 innebär att Djurgården kliver upp på andraplats, men att avståndet till MFF – som har en match mer spelad – är sex poäng.