Robin Söder deppar och AFC jublar. Foto: Bildbyrån

AFC Eskilstuna satte krisstämpel på IFK Göteborg direkt

Uppdaterad
Publicerad

Nykomlingen och Svenska cupen-finalisten AFC Eskilstuna fick en smakstart när laget besegrade IFK Göteborg med 3-1 hemma på Tunavallen i den allsvenska premiären. Desto tyngre ser det ut för IFK Göteborg.

Kanske kommer krisstämpeln fram extra tidigt på IFK Göteborg den här säsongen. Förra säsongen avslutades med blott tre segrar på de 14 sista matcherna i allsvenskan.

Blåvitt jagade en kvittering när AFC kontrade och Adi Nalic satte 3-1 på tilläggstid. Då var det fyra orangea AFC-spelare mot en IFK-försvarare.

– Jag tycker att vi har ett bra lag och det kommer att bli svårt att slå oss, säger Nalic som smörpassade fram till Denni Avdics 1-0-mål i den första halvleken.

AFC bet sig fast i IFK:s straffområde och efter några flipperkulestudsar spelade Nalic fram bollen till Avdic som pricksköt lågt vid den vänstra stolpen.

– Jag förstod att målvakten skulle ta ett steg inåt för att täcka upp och det funkade, säger Avdic som inte fick med sig något mål på en match från start och 18 inhopp med AIK förra säsongen.

Kennet Andersson tillbaka i hemstaden

IFK Göteborg avslutade med krisstämpel förra säsongen och det lär inte låta bättre efter dagens bleka insats.

– Vi har några lägen vi borde gjort mer av. Sedan har de en sekvens de gör mål på vilket påverkar matchen, säger IFK Göteborgs Robin Söder om första halvleken som han tyckte avgjorde matchen.

Han reducerade till 1-2 efter att AFC:s målvakt Mihail Ivanov bjudit generöst efter en totalt misslyckad rensning, som blev en luftspark.

Förre skyttekungen Lasse Vibe ryktas tillbaka till IFK Göteborg.

Spelarna välkomnar honom.

– Det är en fantastisk fotbollsspelare, säger IFK-kaptenen Sebastian Ohlsson till TT.

IFK Göteborgs tillfällige sportchef, 1994-hjälten Kennet Andersson, var tillbaka i hemstaden Eskilstuna som förlorare.  

Allsvenskan

AFC Eskilstuna logo

AFC Eskilstuna

3 - 1

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

Tunavallen, Eskilstuna
Publik: 3897
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.