Foto: TT Nyhetsbyrån.

Agenten om Malcoms flytt till Barcelona: ”Hämnd mot Roma”

Uppdaterad
Publicerad

Det är sommarens mest infekterade övergång. Nu uttalar sig agenten om varför Barcelona snuvade Roma på Malcom.

– Det är hämnd för en annan affär, säger agenten Leonardo Cornacini.

Roma var överens med Bordeaux om den brasilianske yttern Malcom, men i sista sekund klev Barcelona in och värvade honom.

Det har gjort Roma-ledningen både irriterad och ganska handlingsförlamad, eftersom man ännu inte plockat in en poängstark spelare på samma position.

Malcoms agent Leonardo Cornacini berättar nu vad som hände och tar upp målvakten Daniel Fuzato, som Roma plockat in från Palmeiras.

– Sanningen är att vi beslutade oss för att inte ta Malcom till Roma eftersom Roma inte betedde sig ordentligt mot oss. Vi arbetade på Fuzato-affären. Han var vår spelare. Sedan gjorde Roma klart med honom via en annan agent, säger Cornacini till sajten Tuttomercatoweb.

”Är ledsen att säga det”

På frågan om det rör sig om hämnd svarar Cornacini så här:

– Ja. Exakt. Jag är ledsen att säga det, men så är det. Roma hade betett sig illa mot oss tio dagar tidigare med Fuzato-affären. Vi gav igen med samma mynt, säger han och fortsätter:

– Med tanke på deras attityd bestämde vi oss, tillsammans med Malcom, för att den bästa klubbadressen inte var Roma. Noterbart är också att Roma involverade flera mellanhänder i jakten på Malcom.

Tidigare den här månaden möttes Roma och Barcelona i en träningsmatch. Malcom gjorde mål, men Roma vann med 4-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.