Foto: TT

Agenten: Zlatans operation var framgångsrik

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är opererad och rehabiliteringen har inletts. Det bekräftar svenskens agent i natt.

Det har rått oro kring Zlatan Ibrahimovics fotbollskarriär efter den allvarliga knäskadan han ådrog sig i Europa League-mötet med Anderlecht för två veckor sedan.

Den svenske superstjärnan har tillbringat den senaste veckan i USA för operation. En operation som fallit väl ut, meddelar Zlatans agent Mino Raiola.

– Zlatan Ibrahimovic har genomgått en framgångsrik knäoperation. Han kommer att nå full återhämtning och har inte drabbats av en karriäravslutande skada, säger Raiola i ett uttalande som publiceras hos Sky Sports.

Italienska uppgifter gjorde tidigt gällande att Zlatan skulle ta hjälp av den amerikanske knäspecialisten Freddie Fu. Något som också bekräftas av Raiola.

– Operationen genomfördes av doktor Freddie Fu och doktor Volker Musahl vid UPMC Sports Medicine i Pittsburgh, säger Raiola och fortsätter:

– Zlatan har inlett sin rehabilitering vid UPMC och kommer att förbli under doktor Fu och doktor Musahls vård under sin rehabilitering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer