Sergio Agüero linkade av skadad i segermatchen mot Burnley (5–0) i måndags. Foto: TT

Agüero knäskadad – måste opereras

Uppdaterad
Publicerad

Manchester Citys anfallsstjärna Sergio Agüero linkade av skadad i segermatchen mot Burnley (5–0) i måndags. Nu står det klart att han drabbats av en skada i vänster knä.

Skadan kräver operation – och kan hålla honom borta resten av säsongen.

Argentinaren – som ligger trea i skytteligan på 16 fullträffar – ska nu undersökas av experter i spanska Barcelona i morgon. 

Enligt hans pappa Leonel del Castillo är det dock redan klart att det är meniskerna som är skadade i knäet, och att han kommer att opereras.

– Under tisdagen kommer de att göra en magnetkameraundersökning för att se hur allvarlig skadan är. På fredag kommer de att operera honom i Barcelona, säger han till Radio la Red, som Olé citerar.

City tvåa i ligan

Det är oklart när han kan vara tillbaka i spel, men Olé skriver att argentinaren kommer att bli borta i fem-sex veckor. City spelar sin sista match i ligan om knappt fem veckor, den 26 juli.

Manchester City ligger tvåa i Premier League, 20 poäng efter Liverpool som kan bli mästare i kavaj på torsdag. I så fall krävs att laget slår Crystal Palace på onsdag samtidigt som City inte vinner borta mot Chelsea på torsdag.

MER FOTBOLL: Fördömer flygbanderollen som cirkulerade inför City-Burnley: ”Vi skäms, det är pinsamt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.