Malmö FF:s Ahmedhodzic Foto: Bildbyrån

Ahmedhodzic: ”Vi ska ut och krossa dem”

Uppdaterad
Publicerad

Att Adi Nalic och Anel Ahmedhodzic skulle starta i en sextondelsfinal av Europa League var långt ifrån självklart för ett år sedan men den hemvändande duon gjorde få besvikna i MFF:s förlustmatch mot Wolfsburg i förra veckan, ikväll väntar returen.

I februari 2019 satt MFF-backen Anel Ahmedhodzic längst ut på bänken långt från speltid.

– Självförtroendet var inte på topp, speltiden var inte så bra. Jag var inte så självsäker. Det var bra att jag gick ut på lån, säger Anel Ahmedhodzic till SVT Sport.

Europa League

Under sommaren i fjol lånades han ut till danska Hobro IK där succén var ett faktum. Tillbaka i himmelsblått har han fått speltid och förtroendet att starta i en sextondelsfinal i Europa League.

Tränarbytet från Uwe Rösler till Jon Dahl Tomasson har betytt mycket för Ahmedhodzic men även för Adi Nalic som även han var utlånad under förra säsongen.

– Jag fick en utlåning till AFC (Eskilstuna). Jag fick min vilja igenom, trivdes väldigt bra och utvecklades som spelare och som person, säger Adi Nalic.

Duon startade i förlustmatchen (1-2) mot Wolfsburg förra veckan, i kvällens retur räcker 1-0 på hemmaplan för vidare avancemang.

– Vi ska ut och krossa dem. Jag har sett att det kommer bli fullsatt på stadion, det kommer bli riktigt kul, säger Anel Ahmedhodzic.

SE MER: Fem snabba frågor med Att Adi Nalic och Anel Ahmedhodzic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet