Foto: Bildbyrån

Tomasson: ”En chans att få skriva historia”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon väntar returmöte för Malmö FF i Europa Leagues sextondelsfinal.

Första mötet med Wolfsburg slutade med 1-2-förlust på bortaplan.

– En chans att få skriva historia, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Under bortamatchen mot Wolfsburg förra torsdagen utgick både Arnor Traustason och Sören Rieks med skador. Rieks meddelades som spelklar igår, medan Traustason skulle utvärderas. Men han saknades under onsdagens träning.

Wolfsburg gick bra i helgen och slog Mainz med 4-0 i Bundesliga. Detta är inget som oroar Malmö FF:s tränare Jon Dahl Tomasson. Dansken har respekt för motståndet, men menar att Malmö FF har en fantastisk möjlighet att göra något historiskt.

Europa League

– Som spelare och ledare finns det alltid en match man minns och detta är en fantastisk möjlighet att få spela en sådan match och en chans att få skriva historia, säger Tomasson.

Straffskytten Kiese Thelin

Malmö FF fick med sig ett viktigt bortamål från förra veckans möte. Isaac Kiese Thelin var den som klev fram och slog en straff i mål.

– I Spanien tränade vi på straffar och jag är van från mina klubblag att ta de, så det var inga konstigheter, säger Isaac Kiese Thelin.

Viktigt publikstöd

Isaac Kiese Thelin var med när Malmö FF 2014 vände ett liknade läge hemma i Champions League-kvalet mot Salzburg. Han tror dock att Wolfsburg kommer att vara mer redo för en MFF-anstormning än vad Salzburg var för sex år sedan.

Både Kiese Thelin och Tomasson betonar hur viktig publiken är. Tomasson berömde de 4 000 Malmösupportrar som tagit sig till bortamatchen och ser fram emot det stöd de ska få på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet