Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Mardrömsstarten stjälpte AIK mot Shkendija

Uppdaterad
Publicerad

26 sekunder tog det, sen låg AIK under hemma mot Nordmakedonska Shkendija i kvalet till Conference League. John Guidetti kvitterade, men AIK fick ”bara” 1–1 inför returen i Nordmakedonien.

AIK var storfavoriter inför matchen.

Men efter dryga 20 sekunder gav matchhjälten från mötet med Vorskla Poltava, Axel Björnström, bort bollen till Shkendijas Ferhan Hassani och 0–1 var ett faktum.

Det tog dock inte lång tid för AIK att hämta sig.

I den sjuttonde minuten slog Sebastian Larsson ett fint inlägg till John Guidetti, som tryckte in bollen med pannan. 

– De släpper mig ensam deras försvarare. Jag har övertag på honom varje gång. Jag klev in framför, och perfekt boll från Seb, säger han till Sportbladet i paus.

Tryckte på för ett ledningsmål

AIK tryckte på för ett till mål, och allra närmast kom Nicolas Stefanelli som fick ett jätteläge efter ett snyggt inspel från Erik Ring, men Kostadin Zahov i bortamålet stod för en imponerande fotparad.

Även Sotirios Papagiannopoulos kom nära med en nick efter en hörna.

Men det blev bara ett mål för AIK, som uttryckte besvikelse efter att ”bara” ha fått med sig 1–1 inför returen.

– Vi är inte nöjda. Vi släpper till alldeles för mycket omställningar och så gör vi inte mål på våra chanser, säger en besviken Sotirios Papagiannopoulos till Sportbladet efter matchen.

– Jag är besviken måste jag säga. Vi hamnar i ett tufft läge och kommer tillbaka, men vi gör inte det vi bör göra, säger Sebastian Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.