Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Nye tränaren: ”Rösten har tagit stryk”

Uppdaterad
Publicerad

Uttåget mot Zalgiris i Champions League blev dyrköpt för Milos Milojevic. Tränaren fick lämna jobbet i Malmö FF och ersattes internt. Nu gör Andreas Georgson sin första match som tränare.

– Där får man vara försiktig, säger Malmö FF:s interimtränare Andreas Georgson.

Milos Milojevic fick lämna tränarposten i Malmö FF och Andreas Georgson, till vardags sportchef, tog över rollen som huvudtränare. Nu väntar hans första match som ansvarig – i Europa League-kvalet mot luxemburgiska F91 Dudelange.

”Inte sätta egen prägel”

Europa League

– Där får man varje försiktig och ödmjuk (som tränare). Det gäller inte att sätta min prägel på laget utan titta på vad laget har gjort bra som att vinna Svenska cupen, ligga tre poäng från allsvenska toppen och vara kvar i Europa League, säger interimtränare Andreas Georgson.

Malmö FF går in in i Europa League-kval mot F91 Dudelange i kvalets tredje runda. Men trots motstånd mot en mindre klubb tar de inte lätt på uppgiften.

”De vet hur de ska...”

– Det är ett lag som inte bara innehåller spelare från Luxemburg utan från många olika länder. De är ett lag som också spelar i Europa i stort sett varje år och har kommit till gruppspel, säger Georgson.

40-åringen slår bort att de är stora favoriter inför mötet.

– De vet hur de ska sätta käppar i hjulet mot lag med större budget.

Första tiden på tränarjobbet har tagit stryk – på rösten.

– Det är nog att jag inte har varit ute på planen, pushat och ställt krav på laget innan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet