Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
AIK buades ut av sina egna fans efter 1–1 mot Degerfors. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

AIK utbuat efter tappade poäng mot Degerfors: ”Jättebesvikelse”

Uppdaterad
Publicerad

AIK fortsätter att blanda och ge.

Hemma mot Degerfors blev det bara en poäng – och nu har laget hela åtta poäng upp till serieledaren Djurgården med sju matcher kvar att spela. Efter matchen blev de utbuade av hemmafansen.

– En jättebesvikelse, säger AIK:s Axel Björnström till Discovery+.

Mötet mellan AIK och Degerfors var en match med två ansikten.

Första halvlek: AIK-dominans och ett 1–0-mål genom Vincent Thill i den tolfte minuten.

Andra halvlek: en tempofattig historia med få målchanser och en kvittering genom Rasmus Örqvist i den 53:e minuten.

Efter Degerfors 1–1-mål gick AIK för ett avgörande och tre poäng för att inte tappa mark i guldstriden.

I stället var gästerna nära att stjäla tre poäng i den 83:e minuten när Nikola Djurdjic fick ett gyllene läge i AIK:s straffområde. 36-åringen var oerhört nära att stöta in bollen i öppet mål från bara en meters håll men AIK-försvararen Sotirios Papagiannopoulos lyckades på något sätt rensa undan bollen.

”Det är för dåligt”

Och i den femte tilläggsminuten var det ännu närmare en bortaseger när Degerfors kom i en farlig kontring och lyckades spela bort AIK-målvakten Kristoffer Nordfeldt. Joseph-Claude Gyau hade i princip ett helt öppet mål att skjuta mot men prickade i stället pannan på Axel Björnström som stod på mållinjen som en räddande ängel.

– Det gick snabbt, jag försökte bara läsa av var han skulle skjuta och sen ta det med den kroppsdelen som är närmast, säger Björnström som var oerhört missnöjd med AIK:s insats.

– En jättebesvikelse. Första halvlek är okej och sen så slarvar vi i andra, de får in 1–1 och vi tappar rytmen, det är för dåligt. En poäng hemma mot Degerfors och förlust borta mot Varberg, det är alldeles för dåligt.

Allsvenskan

AIK logo

AIK

1 - 1

Degerfors IF logo

Degerfors IF

Friends Arena, Solna
Publik: 18217
Domare: Fredrik Klitte

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.