Goitom matchhjälte mot krisande Elfsborg

Uppdaterad
Publicerad

AIK vann hemma på Friends Arena mot Elfsborg. Anfallaren Henok Goitom blev matchhjälte för stockholmarna när han satte matchens enda mål.

– Det var skönt med tre poäng, säger matchjälten till C More efter matchen.

Henok Goitom var förgrundsfigur i AIK:s hemmaseger mot Elfsborg. I den 57:e minuten gav anfallaren serieledarna ledningen. Tarik Elyounossi avancerade centralt i banan, slog en passning i djupled fram till Henok Goitom som elegant chippade bollen över Elegaard och sedan rullade in den i det öppna målet.

– Jag har svårt att göra de enkla målen. Jag tog revansch och det var skönt med tre poäng, säger Goitom till C More efter matchen.

Två stolpträffar

Anfallaren hade dessförinnan haft två stolpträffar. Redan i den andra minuten fick Goitom sin första högkaratiga målchans, men han lyckades inte överlista Kevin Stuhr Ellegaard i Elfsborgsmålet den gången, utan Goitom fick se bollen gå i stolpen.

Sju minuter in i den andra halvleken var det dags för Sundgren och Goitom igen. Sundgrens inspel ställde Goitom helt ren i straffområdet och med ett nästintill öppet mål, men bollen träffade ramen igen.

Segern innebär att AIK befäster sin serieledning och nu är uppe i 28 raka matcher utan förlust, medan krisen fortsätter för Elfsborg som nu har spelat fem matcher i rad utan att göra mål i Allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.