Sebastian Larsson firar sitt mål med lagkamraterna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sebastian Larssons straffmål avgjorde för AIK

Landslagsspelaren Sebastian Larsson blev hjälte för sitt AIK då han gjorde matchens enda mål i hemmasegern över Elfsborg. 1-0-segern var Larssons 100:e match i AIK-tröjan.

– Det man kunde önska sig i en sådan här match var tre poäng, säger han till Discovery+.

Det var till stor del Elfsborg-målvakten Tim Rönnings förtjänst att ställningen fortfarande var 0-0 då lagen gick till halvtidsvila. Han räddade snyggt då både Nicolas Stefanelli och Henok Goitom försökte få in bollen.

Det var sedan fyra minuter in i andra halvlek som 1-0-målet kom. Stefanelli fälldes i straffområdet och Sebastian Larsson var säker från elva meter.

Det blev också en av Larssons sista aktioner i sin 100:e AIK-match. Tio minuter senare byttes han ut till förmån för Ebenezer Ofori och senare kunde man se att Larsson fick låret lindat på bänken.

– Det har hängt med lite känningar i veckan. Jag trodde jag hade kommit över det helt, men inte riktigt. Jag ville inte riskera att dra sönder något, säger mittfältaren.

Den sista halvtimmen var det Elfsborg som förde spelet, men AIK försvarade sig bra. Per Frick var nära att kvittera, men Budomir Janosevic räddade snyggt. Alldeles i slutet var Elfsborg nära igen, men ingen nådde Johan Larssons inspel.

AIK har inlett säsongen med tre segrar på fyra matcher, en fler än Elfsborg.