Foto: Bildbyrån

AIK:s plattmatch – föll efter osannolika fullträffen i Europakvalet

Uppdaterad
Publicerad

AIK stötte på Vorskla Poltava i kvalet till Europa Conference League.

Där föll man tungt – det ukrainska laget avgjorde med ett mästerligt distansskott till 3-2.

– Det är katastrof, alldeles för dåligt, säger AIK:s nyförvärv John Guidetti i Sportbladets sändning.

Vorskla Poltava, det ukrainska laget som inte spelat en tävlingsmatch sedan i december, fick, med anledning av Rysslands invasion av landet, spela hemmamötet på svensk mark. Matchen ägde rum på Tele2 arena då AIK:s hemmaplan, Friends arena, var uppbokad av världsstjärnan Lady Gaga. Det slutade i en tung förlust.

– Det är helt otroligt. Det är katastrof, alldeles för dåligt. Man tror man ska komma hit och bara vinna en fotbollsmatch. Det är alldeles för dåligt, säger John Guidetti i Sportbladets sändning.

– Det är ett bra fotbollslag vi möter, vi måste spela bättre. Ärligt talat, herregud. Om vi inte slår in bollen i boxen, hur ska vi göra mål? Vi kan inte göra mål om vi har bollen vid hörnflaggan. Svårt att analysera, jag är så förbannad.

”Vi sover ju”

Chocken för AIK kom efter en minut. Ruslan Stepaniuk nådde högst på en boll och nickade in 1-0 för Poltava.

Matchen kom sedan att svänga.

Nicolas Stefanelli serverades av Bilal Hussein och kunde placera in 1-1. Tio minuter därefter var det dags igen. Poltavas Yuriy Kozyrenko placerade in 2-1 bakom Kristoffer Nordfeldt. Sebastian Larsson, som i Sportbladets sändning visade upp stort missnöje mot det egna lagets spel, placerade sedan in 2-2 distinkt.

– Vi sover ju i början. Det krävs att vi släpper in för att vi ska vakna, säger Guidetti.

”Inte första matchen..”

Slutligen kom det avgörande målet. I den 69:e minuten avlossade Artem Cheliadin ett kanonskott några meter utanför straffområdet och bollen hittade, via stolpen, in i mål. Matchen slutade 3-2 till Vorskla Poltava.

– Det är inte första matchen det ser ut så här om jag ska vara ärlig. Det har också sett ut så här i allsvenskan, säger AIK:s Alexander Milosevic i Sportbladets sändning och fortsätter:

– Det är katastrof.

Returmötet spelas den 27 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.