Elfsborg gästade Molde i andra kvalomgången i Europa Conference League.

Och det blev en total mardröm.

Boråslaget föll med 1-4 på bortaplan.

Gästande Elfsborg inledde starkt och fick en kanonstart i bortamötet med Molde.

Det dröjde bara 14 minuter – sedan var Elfsborg i ledning. Per Frick tog sig fram i en kontring och serverade Rasmus Alm som skickade in 1-0 med yttersidan.

Men sedan väntade en total mardröm för Elfsborg.

I den andra halvleken vaknade Molde till liv och kvitterade genom Markus Andre Kaasa. Bara sex minuter senare var det dags igen när Kristoffer Haugen höll sig framme och tryckte in en retur till 2-1.

Den norska pressen fortsatte och efter timmens spel nådde Emil Breivik högst på en boll när han nickade in hemmalagets tredje mål.

Med tio minuter kvar att spela fick de till dagen blåvitklädda en straff som Sivert Mannsverk förvaltade väl. Han satte 4-1 – vilket också blev slutsiffrorna.

I slutminuterna utbröt dessutom ett storbråk och Elfsborgs Emmanuel Boateng visades ut efter att ha slagit till Benjamin Tiedemann Hansen i halsen. Han sågs sedan rejält irriterad när han klev av efter det röda kortet.

Returmötet spelas den 28 juli.

Edvardsen stor hjälte för Djurgården

Senare under torsdagen ställdes Djurgården mot kroatiska Rijeka. De blårandiga fick först en kalldusch när Rijekas Haris Vuckic skickade in 0-1 i den 13:e minuten.

Några minuter före halvtidspausen svarade dock gästerna genom Hampus Findell. Victor Edvardsen spelade fram till 22-åringen som var kylig när han placerade in kvitteringen.

Nio minuter in i den andra halvleken var det dags för Edvardsen att själv göra mål. Joel Asoro med förarbetet till anfallaren som kunde lägga in 2-1. Det blev också matchens sista mål.

Även returmötet mellan Rijeka och Djurgården spelas den 28 juli, då på Tele2 arena.