AIK slog ut armeniska Ararat i den första kvalrundan. Foto: Bildbyrån

AIK kan ställas mot norska mästarna

Uppdaterad
Publicerad

Besegrar AIK NK Maribor i den andra kvalomgången väntar Bate Borisov från Vitryssland eller norska Rosenborg i nästa kvalomgång till Champions League.

På onsdag inleder AIK den andra kvalomgången borta mot slovenska Maribor, efter att ha besegrat Ararat Armenia i dubbelmötet i den första omgången.

Men redan nu står det klart att Bate Borisov, Vitryssland eller norska Rosenborg väntar i den tredje kvalomgången till Champions League vid vinst mot slovenerna. Bland annat undvek AIK att ställas mot Ajax. Matcherna spelas den 6-7 augusti och 13:e.

Kvalet till CL är fyra steg. Det sista steget är ett playoff-möte över två matcher in till gruppspelet av den anrika turneringen.

Skulle de regerande svenska mästarna åka ut mot Maribor får de hoppa in i den tredje kvalomgången till Europa League. Även där har en motståndare lottats fram i form av FK Partizani, Albanien, eller FC Sheriff Tiraspol från Moldavien.

I klippet nedan kan du se ett reportage med AIK:s Tarik Elyounoussi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.