Vinst senast.

I dag tog Eskilstuna nästa trepoängare.

Detta efter en 2-0-seger borta mot ett skadeskjutet AIK.

Nora Rönnfors, Jenny Danielsson, Ema Paljevic, Adelisa Grabus, Honoka Hayashi, Johanna Lindell, Emelie Jansson, Elsa Törnblom Von Schamalansee. De spelarna saknade AIK inför denna match.

Det var Eskilstuna som gick ut starkast och som skulle göra matchens första mål på Skytteholms IP. En hård passning efter backen tog sig förbi flera spelare i straffområdet och letade sig hela vägen fram till en inåtlöpande Fanny Andersson som enkelt kunde lägga in 1-0 i den 15:e minuten.

Fem minuter senare kom nästa smäll för AIK. Milla-Maj Majasaari skadade sig och tvingades till ett byte. In kom 18-åriga Serina Backmark.

Nära fler mål

Emma Holmgren var på väg att ställa till det för Eskilstuna i inledningen av den andra halvleken. Målvakten tog lite väl lång tid på sig och var loj i bollbehandlingen, vilket var på väg att ge AIK ett drömläge, men i sista stund löste hon situationen.

I den 50:e minuten fick sedan Eskilstuna en fin chans. Amanda Nildén tog emot en passning in i straffområdet och sköt – men inbytte Backmark i vägen den gången.

14 minuter senare var det dags igen. Gästerna fick en straff i 64:e minuten. Loreta Kullashi stegade fram till bollen, sköt till vänster, men Backmark stod för en ny parad och räddade.

På tilläggstid fick Eskilstuna en ny chans från elva meter. Den möjligheten tog Kullashi hand om – igen – och denna gång gick bollen i mål, även om AIK-målvakten var på bollen. 2-0 blev slutresultatet.

Eskilstuna inkasserade därmed sin tredje seger.

AIK ställs mot Piteå på LF Arena den 1 juli härnäst och Eskilstuna gästar Växjö den 2 juli.