Daniel Örlund klar för Djurgården Foto: Bildbyrån

AIK:s guldmakare klar som ny tränare för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Han tog SM-guld med AIK i sin åttonde och sista säsong för klubben. Nu är målvakten Daniel Örlund klar som ny målvaktstränare för Djurgårdens damlag. Kontraktet är skrivet på ett år.

36-åringen kom till AIK från Spårvägen redan 2002, och var med och vann SM-guld i sin sista säsong för klubben 2009. Efter det har det blivit spel i norska Rosenborg, finländska Helsingfors och senast i Brommapojkarna, som han hjälpte ta upp i Superettan.

Efter säsongen stod det klart att flera spelare, däribland Örlund, lämnar BP. Och nu är han alltså klar för damallsvenska Djurgården. Klubben slutade på sjätte plats förra säsongen, och valde i december att ta in Joel Riddez som ny tränare. Nu kommer alltså nästa förändring i ledarstaben.

– Daniel kommer hjälpa mig främst med målvakterna 2-3 gånger i veckan. Han har kört fyra pass än så länge, skriver klubbens tränare Joel Riddez på sms till SVT Sport.

– Han är lugn och trygg och har en lång erfarenhet av elitfotbollen, skriver han.

Örlund står som både assisterande tränare och målvaktstränare, men kommer främst ha hand om målvakterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.